Gotene Tidning  
  Arkiv Annonsera Kontakt
 


 

Sil spelade 0-0 mot Lödöse Nygård i säsongens första gruppspelsmatch och tog sig till slutspel som gruppetta.

Sils damer till DM-slutspel – fiasko för herrlagen

Gruppspelet i fotbolls-DM är avgjort.
På damsidan tog sig Sil tog sig hela vägen till gruppseger och slutspel medan LHK föll på målsnöret. Herrlagen stod däremot för ett kollektivt magplask.


Många betraktar visserligen inte DM som något annat än träningsmatcher i tävlingsform och ser chansen att experimentera fritt med laget inför seriestarten om knappt en månad. Om man ändå vill se gruppspelet som en indikation på hur trupperna står sig säsongen 2018 så ser det mörkt ut för de lokala herrlagen.

Alla herrlag kom sist
Sil, Kinne-Vedum, Trollekis, Källby, Hangelösa och Lundsbrunn åkte samtliga ur årets DM-turnering med dunder och brak:
Källby gick helt mållöst genom gruppspelets två matcher och släppte samtidigt in åtta baljor bakåt. I helgen blev det förlust borta mot Gullspång (0-3).
Även Hangelösa gick ordentligt på pumpen, -12 i målstatistiken efter tre matcher talar sitt tydliga språk. Chansen till avancemang var redan bortblåst innan helgens förlustmöte mot Hova/Weimer (1-3).
Sil var inte mycket bättre och hade inför den avslutande matchen mot Kronäng redan spelat bort sina chanser till slutspel. Förlust där med 1-4 innebar att laget slutade sist i gruppen på noll poäng och -8 i målskillnad.
Även Trollekis, som avslutade sitt gruppspel förra helgen, och Lundsbrunn kammade noll i poängraden efter två respektive tre raka förluster. De sistnämnda förlorade söndagens match mot Sandared/Sjömarken med 3-2.
I jämförelse med övriga lag stod Kinne-Vedum för något av en succéprestation – en poäng på tre matcher lyckades de grönvita skrapa ihop. Inte heller det räckte dessvärre till mer än en sistaplats i gruppen. Laget hade chans på avancemang in i det sista men förlorade det avgörande mötet mot Skepplanda (0-1).
Den som även fortsättningsvis vill följa DM kan dock pusta ut; Götene IF är sedan innan direktkvalificerade till slutspelet. Laget får där möta Vinninga i 1/32-final under slutet av mars.

Sil till slutspel
Nej, herrarnas insats gör ingen lokal fotbollsälskare stolt. Tur var det väl då att damlagen inte gav sig lika lätt.
Sil gnetade sig hela vägen till gruppseger efter 2-0 mot Vartofta och 0-0 hemma mot Lödöse Nygård i söndags.
Laget tar sig närmast an Våmbs IF i sextondelsfinal.
Lundsbrunn/Hällekis/Kinne-Vedum var snubblade nära att vandra samma väg men fick se sig besegrade i kampen om gruppens andraplats. Kryss hemma mot Vinninga hade räckt för avancemang men bortalaget drog det längsta strået och avgjorde i matchens slutskede. Den täta drabbningen slutade 1-2 och LHK fick nöja sig med en tredjeplats i gruppen.

Johan Månsson
johan@gotenetidning.com 0709-215232

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------_